Föreningar

RÖRELSETRÄNING FÖR LAG

 

Alla har väl hört uttrycket att det är bra att lära sig att krypa innan man lär sig gå och detta stämmer väl in på den här träningen.

 

Rörelseträning innebär att deltagarna får lära sig gå på rätt sätt innan de går över till att jogga för att sedan springa och till sist komma upp i full sprint.

 

Träningen anpassas efter deltagarna och deras ålder. När det gäller föreningar och lag är fokus på att nå ut till barn och ungdomar, då de har störst nytta av att tidigt lära sig att röra sig skonsamt. Detta för att minska på spänningar och stress i kroppen.

 

Kreafix Hälsa är ett företag som specialiserat sig på rörelsecoachning inom gång och löpning, där fokus är på att hitta rätt känsla och teknik för att minska risken för skador. Med rätt teknik kan man springa längre, snabbare och mer skonsamt men samtidigt göra det utan att förbruka lika mycket energi.

 

 

Kreafix Hälsa rörelsecoschning i gång och löpning. Skonsamt, korrekt och hälsosamt.

Låter det intressant?

Hör av dig till info@kreafixhalsa.se så får du mer information och kan ställa frågor. Träningen kan bedrivas både utomhus och inomhus eller i en kombination beroende på väder och tillgång.

Lär dig gå skonsamt med känsla, walkfeeling. Kreafix Hälsa erbjuder grupper i Sätila.

HUR SPRINGER SPELARNA I LAGET?

 

Har du funderat på att för vissa barn ser det så lätt ut att springa och för andra ser det klumpigt och jobbigt ut?

Det behöver inte vara så! Att som barn bli mer medveten om hur kroppen fungerar gör det lättare att använda den på rätt sätt.

 

Lär dig jogga eller springa skonsamt med Kreafix Hälsa i Sätila.

BÖRJAR SPELARNA FÅ ONT?

 

Är det en del av spelarna som har ont i hälen eller i knät?

Det är inte ovanligt att barnen känner av kroppen och får ont. Men det betyder inte att de måste sluta spela. Är barnen själva mer medvetna om hur och varför vissa skador uppkommer blir det lättare för dem att hantera dem på ett bra sätt.

Barn och ungdomsträning med ökad medvetenhet i gång och löpning med Kreafix Hälsa i Sätila.

BARN/UNGDOM

 

Tänk om du hade fått reda på hur din kropp fungerar och blivit mer medveten när du var barn eller ungdom?

Kanske hade du sluppit några av dina skador genom åren.

 

SAGT OM TRÄNINGEN

 

"Du vet vad jag tyckte om de 4 tillfällena, utöver förväntan, sjukt intressant och lärorikt. Också annorlunda från det jag kanske tänkt på innan som löpträning. Tjejerna använder sig inte spontant av sina lärdomar, men är väldigt medvetna när vi pratar om det och använder det på våra träningar. Då har de fantastisk koll på vad vi gjorde och vad de lärde sig. Jag och Filip använder oss av dina tips och övningar och framförallt det här med återhämtningen och vilan, samt löpsteget, korta steg osv vid snabbare löpningar. Om vi går vidare och träffas igen tror jag att vi ska göra det lagvis med färre personer och möjlighet för stöd. Tror att många tjejer hade velat prata med dig enskilt och fått råd." Malin, lagledare handbollslag F05

 

Det var ett år sedan jag var och tränade rörelseträning gång och löpning med ert lag. Finns det vi gjorde med i er träning dagsläget?

"Absolut, vi tänker på att gå riktigt långsamt för att hitta återhämtning, stretchar tår och fötter, pratar om växel 1-6. Pratar om tekniken, fotisättning mm. Bl.a." Malin, Lagledare handbollslag F05

 

"Har bara fått positiva kommentarer från första tillfället. En del tog till sig det så pass mycket att de åkte hem och lärde föräldrarna hur man går rätt. " Tommy, handbollstränare P11

 

 

ATT TÄNKA PÅ

* Träingen sker utomhus om inget annat anges.

* Kläder efter väder

* Att lära sig att gå först är viktigt. Sedan får barnen lära sig att springa.

VILLKOR

* Anmälan är bindande.

* Ni är inte försäkrad genom Kreafix Hälsa. Se över ert försäkringsskydd.

* Det tas bilder på passen som används i marknadsföringen. Meddela om ni INTE vill vara med.

KREAFIX HÄLSA

Träning och Rörelse i vardagen.

 

Diplomerad Rörelsecoach inom Walkfeeling och Runfeeling. Stor erfarenhet av gruppträning utomhus, rehabilitering, vardagsträning, rörelsecoachning och löpcoachning. Privatpersoner, Barn & Ungdomar, Grupper, Företag och Idrottslag.

Utbildningar, senaste.

 

Vidareutbildning Walkfeeling inriktning Kommunikation, Ledarskap och Affärskunskap.

 

Diplomerad rörelsecoach Runfeeling via Walkfeeling Academy.

 

Performence, 3D-träning.

 

Löpteknik, lagidriott, seminarium.

Kontakta mig

 

Ellinor Annerud

Hulta Byagården 2, 51199 Sätila

 

Email: info@kreafixhalsa.se

Swish: 1231310127

Telefon: (+46) 703483120