Lagpaket rörelseträning

RÖRELSETRÄNING FÖR IDROTTSLAG

Har du funderat något på att det kanske krävs att barn/ungdomar får en utbildning i hur de skall springa och röra sig för att kunna prestera optimalt i deras idrott?

Hur är det med löptekniken, steget och återhämtningen i laget som du är aktiv i eller är tränare för?

 

VAD BEHÖVER VI LÄRA FÖR ATT RÖRA OSS BRA?

 

För barn och ungdomar kan det ibland vara svårt att förstå och veta vad som är rätt eller fel. De kan känna att de inte är lika snabba som kompisen eller inte orkar lika mycket men förstår inte varför.

LÄTTHET

Att gå och springa skall vara lätt.

 

MEDVETENHET

Att bli medveten om hur kroppen fungerar gör det enklare att använda den.

 

RÖRELSEFRIHET

Känslan som uppstår när allting bara flyter på när vi rör oss.

RÖRELSEGLÄDJE

Att kunna göra det man vill när man vill - springa, gå, hoppa, krypa, lyfta mm.

 

KUNSKAP

Kunskap om kroppen och rörelse gör att det blir lättare att göra rätt.

 

FÖRSTÅELSE

Att förstå hur det är tänkt att fungera gör det lättare att gå och springa och att få kroppen att röra sig på ett skonsamt sätt.

LAGPAKETET

 

Lagpaketet innebär att laget/gruppen får börja från grunden med att gå för att sedan öka tempot i löpningen till att testa sinna maxfarter.

 

Det varvas med reflektioner kring återhämtning, avslappning och andra insikter för att lära sig använda sin kropp optimalt.

 

Ökad förståelse ger också ökade möjligheter till att minska skador, korta ner skadetiden och slippa spelare med känningar.

 

Ett fullt träningspaket består av 4 pass, där varje pass består av 90 minuters träning och man kan vara upp till 15 deltagare per tillfälle. Det går att anpassa paketen efter din förenings behov. Men för att få en bestående förändring är det minst 4 pass som gäller. Passen går att sprida ut över en period med då krävs det att tränare ger deltagarna möjlighet att öva däremellan.

 

Så för att sammanfatta. Vill du att ditt lag ska kunna springa snabbare med mindre skaderisk och orka mer, så är detta definitivt något ni ska testa.

 

Vill ni ha mer information om rörelseträningen i gång och löpning, besök Kreafix Hälsas hemsida www.kreafixhalsa.se eller läs mer på facebook www.facebook.com/kreafixhalsa.

Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar!

 

KREAFIX HÄLSA

Träning och Rörelse i vardagen.

 

Diplomerad Rörelsecoach inom Walkfeeling och Runfeeling. Stor erfarenhet av gruppträning utomhus, rehabilitering, vardagsträning, rörelsecoachning och löpcoachning. Privatpersoner, Barn & Ungdomar, Grupper, Företag och Idrottslag.

Utbildningar, senaste.

 

Vidareutbildning Walkfeeling inriktning Kommunikation, Ledarskap och Affärskunskap.

 

Diplomerad rörelsecoach Runfeeling via Walkfeeling Academy.

 

Performence, 3D-träning.

 

Löpteknik, lagidriott, seminarium.

Kontakta mig

 

Ellinor Annerud

Hulta Byagården 2, 51199 Sätila

 

Email: info@kreafixhalsa.se

Swish: 1231310127

Telefon: (+46) 703483120